Nye EU-regler

Bathtub_couple_morning_A_L

EU innfører nye og strengere regler fra og med 2013 for leverandører av hudplepieprodukter. Alle produsenter, leverandører, importører og selgere av hudpleieprodukter må forholde seg til det nye EU-regelverket.

Norge følger EUs regelverk.

Det er Mattilsynet som overvåker markedet i Norge. Nordic Dermaceuticals AS forholder seg allerede til kommende regelverk, slik at du kan være trygg på at du får god effekt av dine Aurela ansiktskremer, og at du skal kunne benytte Aurela hudpleie også i fremtiden.

Dyrevennlig

Det blir forbudt å teste hudpleieprodukter på dyr. Det blir også forbudt å selge produkter som har blitt testet på dyr.

Tydelig pakningsinformasjon

Det er krav til informasjon på pakningene. Som forbruker, skal du finne følgende informasjon om:

  • Produktnavn. Hva holder du i hånden?
  • Produsent. Hvem kan du kontakte med dine spørsmål?
  • Holdbarhet for hudpleieproduktet fra det er produsert
  • Holdbarhet for hudpleieproduktet fra pakningen er åpnet. Det skal være et symbol av en krukke med et åpent lokk. Dette symbolet kalles PAO (Period After Opening). I krukkesymbolet eller ved siden av det skal det stå et tall og bokstaven M. M står for meses, som betyr måneder på latin. Tallet viser antall måneder etter åpning som produktet bør være effektivt. 
  • Ingrediensliste i synkende rekkefølge (mest først). Blir kalt for INCI-terms.
  • Mengde. Nettomål for innholdet. Må ha med symbolet e
  • Eventuell advarsel for varsomhet ved bruk på for eksempel sensitiv hud eller for personer med allergier.

Nivåer for klinisk bevist effekt

Det er to nivåer for klinisk bevist effekt. Aurela ansiktskremer har kliniske studier både på ingrediens- og på produktnivå.
1. Ingrediensnivå. Hver av de aktive ingrediensene har dokumentert effekt. Egne studier per virkestoff/ingrediens.
2. Produktnivå. Produktet, nøyaktig slik det er sammensatt, har dokumentert effekt. Det betyr at det er nøyaktig den sammensetningen som du ser på pakningen, som er testet.

Fra 2013 vil det kun være tillatt å markedsføre og selge hudpleieprodukter som kan vise til kliniske studier på produktnivå.
Alle hudpleieproduktene fra Aurela følger de nye EU-reglene. Alle Aurela-ansiktskremene har klinisk bevist både på ingrediens- og produktnivå.