Spør hudpleieren

Hudpleier Caroline svarer deg på alle spørsmål du har vedrørende hudpleie.

Caroline Kristiansen (24) er utdannet hudpleier og kroppsterapeut fra Hudpleieakademiet. Hun svarer dere på alt innen hudpleie og skjønnhet.

Send inn ditt spørsmål til info@aurela.no eller kontakt oss her.

Hva er dine beste tips for å opprettholde en vakker hud?

Rens – For det første må man være flink med å rense huden hver eneste morgen og kveld. Ved å rense huden fjerner du alt av forurensing, svette og avfallsstoffer som har lagt seg på huden opp gjennom dagen.

Gode hudpleieprodukter – Når du skal velge hudpleieprodukter bør du tenke kvalitet. Unngå hudpleieprodukter som tørker ut huden, og som inneholder uheldige stoffer som blant annet parabener.

Vann – Det er viktig å drikke masse vann hver dag. Ved et jevnlig inntak av vann får du økt konsentrasjon og motstandskraft mot stress. Bedre hud, sunnere luftveier og bedre fordøyelse og nyrefunksjon.

Skrubb – Når du skrubber huden fjerne du døde hudceller. Peelingen stimulerer til nydannelse av celler, elastin og kollagen. På denne måten strammes huden opp og kjennes mykere. Jeg anbefaler at du skrubber huden 1-3 ganger i uka avhengig av grovheten på huden.

Hvordan pleier man uren hud?

Uren hud kommer i mange forskjellige grader, er det verkende byller må du gå til lege. Hvis det er av en moderat mengde kan man fint løse dette ved å bruke produkter tilpasset uren hud. Jeg anbefaler av du skrubber tre ganger i uken, for å få renset opp smuss som fester seg i huden. Bruk en rens med salisylsyre og deretter en god krem som ikke er for fet. Kostholdet har mye å si for huden. Hvis man har veldig fet hud bør man holde seg unna fet mat, dette kan påvirke huden negativt.

Hva innebærer en god hudpleierutine?

En god hudpleierutine består av faste produkter til faste tider hver dag. Den innebærer en god øyesminkefjerner, rens som også fjerner makeup i huden, øyekrem hver morgen og kveld, et næringsrik serum som går dypt inn i huden og en fuktighetsgivende dagkrem.

Hvordan passer man på huden i kulden?

Kulden er ikke snill mot huden og gjør den tørr. Smør deg med en god fuktighetskrem eller kuldekrem hver gang du skal ut i kulden. Skjerm huden ved å bruke bruke skjerf og lue.

Hvordan kan man motvirke tidlig aldring/rynker?

Årsaken til en for tidlig aldring av huden er miljøpåvirket og skyldes for mye sol, røyking, forurensing og en stresset livsstil. Sol er hudens største fiende når det kommer til rynker. Over 90 % av hudens aldringstegn kommer faktisk av solskader. Jeg anbefaler å bruke høy solfaktor og unngå solen mellom kl. 10-14. I tillegg til dette bør man ha et sunt kosthold med masse omega 3, vitaminer og antioksidanter. Begynn tidlig med forebyggende produkter, stress ned og vær glad.

Hvorfor og hvor ofte bør man peele huden?

Peeling fjerner gamle, døde hudceller og gir huden en vakker glød. Hudproduktene trenger også lettere og dypere inn i hud som er peelet. Jeg anbefaler at man peeler huden 1-3 ganger i uken avhengig av sensitivitetsgraden i huden. Peeling kommer i forskjellige varianter med skrubb med korn og en peelingvariant som du lar ligge et minutts tid for å så peele av med hendene. For å oppnå en enda bedre effekt bør du bruke hansker når du peeler. Husk at det er en egen peeling for ansiktet.

Hvorfor er øyekrem viktig? Hvordan smører man på øyekrem?

Huden rundt øyene er tynnere enn resten av ansiktshuden og utsatt for mye mer friksjon enn resten av ansiktet. Derfor er det viktig å ha en egen krem som er tilpasset den tynne huden. Ta øyekremen på fingertuppen og tapp forsiktig kremen langs øyehulen. Du skal aldri ta øyekrem oppå lokket eller inntil våtkanten. Øyekremen trekker uansett godt inn i huden.

Har du noen gode tips mot sorte prikker?

Det er mange som plages av sorte prikker, comedoner, spesielt på nesa og haken. Mine beste tips er å rense huden morgen og kveld. Skrubb huden 1-3 ganger i uken, etterfulgt med en god, rensende leirmaske, og en fuktighetskrem. Du kan prøve å ta dampbad i ansiktet og klemme forsiktig med papir mellom hendene, men det beste er å oppsøke en hudpleiesalong.

Hvor ofte bør man vaske sminkekostene sine? Hvor lang holdbarhet har sminke?

Skitne sminkeredskaper er bakteriebomber og jeg anbefaler at du vasker kostene annen hver uke. Du kan for eksempel legge de i lunkent vann og ta på noen dråper babysjampo eller annen mild såpe. For å unngå at sminken din blir dårlig bør du:

  • Unngå å dele sminke med andre
  • Unngå å bruke fingrene når du legger øyenskygge og lipgloss
  • Skylle og vaske børstene, kostene osv. med jevne mellomrom

Mascara har en holdbarhet på 3-5 måneder,  foundation: 6-12 måneder, leppestift: 2-3 år og kajal: 3 år.

Hvordan skjule mørke ringer under øynene?

Mørke ringer under øyene kan være genetisk, i tillegg er en del mennesker sårbare for lite søvn og stress slik at ringene blir ekstra tydelige. Jeg anbefaler at du drikker masse vann og at du bruker en god øyekrem hver morgen og kveld. Det kan også være lurt å påføre en øyemaske jevnlig som kjøler ned og tilfører huden fuktighet. I tillegg er det viktig at du får nok søvn hver natt.