Jojobaolje

Jojobaolje blir mye brukt i hudpleieprodukter.

Jojoba-olje er en mye brukt ingrediens i hudpleie- og kosmetikkprodukter. Hva er egentlig jojoba-olje, og hva er den godt for?

 Hva er jojoba-olje?

  • Jojoba-olje er en voksesterforbindelse som produseres i frøene til jojoba-planten.
  • Jojoba-plantens latinske navn er Simmondsia chinensis.
  • Jojoba-planten kommer fra, sør i California og nordvest- Mexico.
  • Jojoba-planten har grågrønne og ovale blader og kan bli opp til 2 meter høy.
  • Jojoba-olje likner (har mange av de samme egenskapene som) menneskehudens sebum (smørende fettstoff).

Jojoba-olje kan ha flere positive effekter på huden:

  • Godt for irritert hud
  • Holder på fuktigheten og hindrer uttørring
  • Holder huden glatt og smidig
  • Mykere hud

Bruk av jojoba-olje

  • Jojoba-olje er ofte brukt i hudpleie og kosmetikk.
  • Jojoba-olje brukes blant annet som sminkefjerner, massasjeolje og som leppebalsam, og den brukes også i mange shampo- og hårpleieartikler for å tilføre håret glans.
  • Jojoba-olje og hudens egne fettstoffer, sebum, likner hverandre. Jojoba-olje fungerer på samme måte som sebum og blir ofte brukt som en rik fuktighetskrem.
  • Jojoba-olje kan være med på å gjenopprette hudens elastisitet og gjøre huden glatt og smidig.