Behold gløden i vintersesongen

Rens av huden er grunnarbeidet for å vedlikeholde en sunn, strålende og vakker hud.

Vinteren er ikke alltid så snill mot huden og de store endringene mellom kaldt uteklima og tørt inneklima gir huden problemer med å holde på fuktigheten. I tillegg må huden takle store trusler og påkjenninger hver eneste dag i form av skitt, sminke, sol og forurensning som setter seg i porene og tørker ut huden. Slik beholder du gløden gjennom hele vintersesongen.

Rens huden

Rens av huden er grunnarbeidet for å vedlikeholde en sunn, strålende og vakker hud. Hver eneste dag blir vi utsatt for forurensning og skitt som fester seg i det naturlige fettet i huden. Og spesielt etter en lang julesesong med mange festligheter har huden blitt ekstra utsatt for f. eks. røyk. For at produktene du bruker skal kunne virke optimalt bør man unne huden en god rens så ofte som mulig.

Peel huden minst en gang i uken

Både huden i ansiktet og kroppen er avhengig av å bli peelet. Gjør det derfor til en vane å fjerne døde hudceller jevnlig ved å alltid ha peeling og en hanske i dusjen. Peelingen stimulerer til nydannelse av celler, elastin og kollagen. På denne måten strammes huden opp og kjennes mykere.

Fuktighet

Når det er kaldt ute får huden problemer med å holde på fuktigheten. Kjøp en deilig fuktighetsmaske som trekker godt inn i huden. Unn deg selv en dagkrem uten parabener som er rik på fuktighet og som reparerer huden.

Kosthold

Når det er kaldt ute føler mange at de må kose seg litt ekstra. Dette påvirker ikke bare midjen, men også huden. Omega 3-holdig mat gir huden fuktighet innenfra, gjør huden mykere og smidigere. Få i deg Omega 3 ved å spise fisk som for eksempel laks, makrell, sild og ørret. Spis variert og fiberrik mat og ikke glem å få i deg mat med vitaminer, antioksidanter og sunne fettsyrer.

Stress ned!

For mye stress kan få huden til å se grå og livløs ut. Stress tørker ut huden og gjør linjer og rynker mer synlige. Søvn er også viktig. Det styrker immunforsvaret, lagrer opplysninger i hukommelsen, regulerer appetitten og holder humøret oppe. Man ser også mye friskere og sunnere ut etter en god natts søvn.