Rynker, hva nå?

Årsaken til en for tidlig aldring av huden er miljøpåvirket og skyldes for mye sol, røyking, forurensing og en stresset livsstil.

Alle vil oppleve å få rynker i større eller mindre grad, men hva gjør man når skaden er skjedd? Ann Karin Svendsen, daglig leder ved Karl Johan Hudpleie forteller oss hvordan vi kan bekjempe rynkene.

Hvorfor kommer rynkene?

- Årsaken til en for tidlig aldring av huden er miljøpåvirket og skyldes for mye sol, røyking, forurensing og en stresset livsstil. Når det kommer til rynker forårsaker frie radikaler at kollagen og andre vitale hudfunksjoner brytes ned. Derfor er antioksidanter et våpen i kampen om rynkene da de beskytter hudcellene våre, sier sier Ann Karin.

Kremer

Reseptbelagte kremer med A-vitaminsyre og kremer med retinol har en dokumentert effekt på rynker. Når man benytter disse preparatene kan man få en forbigående irritasjon, avskalling og rødhet i huden. Kremer fra den kosmetiske industrien er utviklet rundt de svakere variantene av retinol forbindelser og kalles cosmoceuticals. Den eventuelle effekten av disse stoffene er avhengig av hvor mye som kan gå over til syreformen i vevet.

IPL laser

Intense Pulserene Lys- laser må ikke forveksles med de kraftige CO2 Laserne! IPL glatter huden uten omfattende etterbehandling og du kan gå rett på jobb etterpå. Samtidig vil du også oppleve iPulse-lysets evne til å redusere pigmentflekker og fargetoneforskjeller i huden, og til å fjerne sprengte blodkar og rosacea.

Kjemiske peelinger

Det finnes mange varianter av peeling, avhenging av hvor dypt de går. Mest brukt for redusering av rynker er peelinger basert på stoffet TCA (trikloreddiksyre). Kjemisk peeling innebærer at hudens øvre lag fjernes og ny, frisk hud dannes.  Sammen med et medisinsk kremprogram, er dette en enkel og populær måte for å oppnå en yngre og sunnere hud. Kjemisk peeling korrigerer rynker, små arr, porer og pigmentflekker. Behandlingen virker foryngende og oppstrammende og gjennom stimulering av collagen og elastindannelse.

Kilde: Ann Karin Svendsen, daglig leder ved Karl Johan Hudpleie. http://www.karljohanhudpleie.no/