Derfor skal du bruke øyekrem!

Øyekrem tilfører huden rundt øyene næring og fuktighet og er derfor vår venn i kampen mot rynkene.

Øyekrem tilfører den tynne huden rundt øyene næring og fuktighet og er derfor vår venn i kampen mot rynkene. Hudterapeut Helga Sandbu fra Bekkestua Beautycenter Ma Belle forteller oss litt om øyekrem.

Hva er øyekrem?

- Det kan være en gele eller en krem. Siden huden rundt øyet er meget ømfintlig trengs det spesialprodukter som skal beskytte huden rundt øyene på en spesiell måte, sier Helga. - En god øyekrem har forskjellige funksjoner; den er er rik på mineraler, sporstoffer og vitaminer. Den gjennoppbygger huden rundt øyene og holder den elastisk. En øyekrem virker også fettforbrennende og drenerende. Den er fuktighetsgivende og stimulerer huden.

Når bør man begynne å bruke øyekrem?

- Øyekrem kan man allerede begynne med i ung alder. Dette har en del med våre gener å gjøre. - Vi anbefaler jenter fra 20-års alderen til å begynne med det og så blir det mer og mer viktig etterhvert som man blir eldre. Det er best å begynne tidlig slik at skadene ikke får mulighet til å opptre. Det er viktig å huske at det er alltid lettere å forebygge enn å reparere.

Hvorfor er det viktig?

- En god øyekrem beskytter mot forurensning og tilfører huden viktige vitaminer. Den er gjennoppbyggende og har en reduserende effekt for dem som har fått rynker rundt øyene. For unge jenter så forebygger øyekremen skader, den har en god løftende effekt og forhindrer vitamintap, avslutter Helga.

Kilde: Hudterapeut, Helga Sandbu fra Bekkestua Beautycenter Ma Belle. www.mabelle.no