5 trinn som forebygger rynker

Sol er hudens største fiende når det kommer til rynker. Over 90% av hudens aldringstegn kommer av solskader.

Rynker er en del av hudens naturlige aldring. Huden blir tynnere og mister etter hvert noe av sine elastiske egenskaper. Ann Karin Svendsen, daglig leder ved Karl Johan Hudpleie gir oss tips slik at vi kan forebygge rynkene.

1. Pass deg for solen!

Sol er hudens største fiende når det kommer til rynker. Over 90% av hudens aldringstegn kommer faktisk av solskader. Bruk derfor en dagkrem med høy solfaktor og helst Spf 30 hver gang du soler deg. Dropp solarium og bli heller brun på andre måter.

2. Peel huden

Etter hvert som man blir eldre bruker hudcellene lengre tid på å fornye seg. Peeling fjerner gamle, døde hudceller og gir huden en vakker glød. Hudproduktene trenger også lettere og dypere inn i hud som er ren og peelet.

3. Lev sunt og sov godt!

Sigaretter, stress, forurensing og alkohol gir deg dårlig hudkvalitet som fører til at rynkene kommer hurtigere. Dette er fordi huden stadig bombarderes med frie radikaler som fører til nedbrytning av hudcellene. Sørg for å få nok søvn, ca. 7 timer hver natt.

4. Riktig kosthold

Du holder huden glatt og ung ved å spise fisk. Omega 3 og sunne fettsyrer er hudens beste venn. A, C og E vitaminer har også en god virkning mot rynker, så sørg for å få i deg nok antioksidanter. Avokado, linser, olivenolje, nøtter og bær hjelper til med å forebygge rynker.

5. Vær snill mot huden rundt øynene

Invester i en god øyekrem, det vil du ikke angre på. Huden rundt øynene er tynnere enn resten av huden i ansiktet og trenger derfor en egen krem som lettere kan absorberes av huden. Du påfører kremen ved å klappe forsiktig på med ringfingeren.

Kilde: Ann Karin Svendsen, daglig leder ved Karl Johan Hudpleie http://www.karljohanhudpleie.no/