Øyekrem, gjør det riktig!

Når du smører på øyekrem skal du følge beinet rundt øyet, ikke huden rett under øyet eller på øyelokket.

De fleste kvinner over 25 år bruker øyekrem, men ikke alle vet hvordan man påfører den riktig. Hudterapeut, Helga Sandbu fra Beautycenter Ma Belle forteller oss hvordan man gjør det.

Påføring

- Det er viktig at man ikke pøser på med krem, sier Helga. Bittelitt er tilstrekkelig produktmengde til den tynne huden rundt øynene. Denne skal påføres morgen og kveld etter man har renset huden for å oppnå best mulig effekt. Når du smører på øyekrem skal du følge beinet rundt øyet, ikke huden rett under øyet eller på øyelokket. - Pass på så du ikke strekker eller drar i huden, øyekremen skal klappes forsiktig på med ringfingeren. Øyehuden er kjent for å være sensitiv og elastisk og trekker kremen til seg selv om den klappes forsiktig på.

Massasje

For å stimulere sirkulasjonen på huden rundt øynene kan du gjerne avslutte med en liten massasje. - Med rene hender, begynner du i indre øyekrok og trykker punktvis, forsiktig, men bestemt, nedover langs benet og rundt øyet til ytre øyekrok. Gjenta dette 4-5 ganger.

Kjøp kvalitet

Bruk et kvalitetsprodukt som inneholder vitaminer, gjerne provitamin B5 og en god planteessens som virker beroligende. Neroliblomsten er kjent for veldig gode resultater, også mikroproteiner og koffein er en god ingrediens. - Man skal ikke kjøpe billigprodukter siden de inneholder ofte mer vann enn gode ingredienser. - Husk at man aldri skal  spare når man kjøper øyekrem. Tenk kvalitet, avslutter Helga. 

Kilder: Hudterapeut Helga Sandbu fra Bekkestua Beautycenter Ma Belle AS. http://www.mabelle.no/