Tips mot tørr vinterhud

For å unngå tørr hud må vi være flinke til å ta godt vare på huden vår om vinteren og tilføre rikelig med næring.

Vinteren utsetter huden vår for store påkjenninger og de store endringene mellom kaldt uteklima og tørt inneklima gir huden problemer med å holde på fuktigheten. Dette fører til at huden tørker lettere ut. For å unngå tørr hud må vi være flinke til å ta godt vare på huden vår om vinteren og tilføre rikelig med næring.

Kle på deg!

Dekk til ører, hals og hender med lue, skjerf og hansker. Bruk et materiale som holder huden tørr og varm. Bomull hjelper til med å redusere fuktighetstapet fra huden og er fint å bruke innerst mot huden. Ull og polyester holder deg varm og fungerer bra som et ytre lag.

Tilfør fuktighet

Tørr hud er helt avhengig av fuktighet og fett. Siden det er vanskelig å skjerme ansiktet fra kulden er det viktig å bruke en fet krem med lite vanninnhold. Bruk gjerne et serum under dagkremen. Denne trekker dypere inn i huden og er med på å beskytte desto mer.

Skrubb huden

Peeling fjerner døde hudceller og gjør at fuktighetskremen trekker dypere inn i huden. Skrubb både kroppen og ansiktet og smør på et godt lag med bodylotion. Ikke glem leppene. De blir ofte tørre og sprukne om vinteren. Skrubb først og avslutt med en drøy leppomade før du legger deg.

Sunne fettkilder

Hjelp kroppen innenfra ved å spise riktig mat. Pass på å få i deg sunne fettkilder daglig. Dette kan være fisk, avokado eller ulike nøtter. Et godt tips er å tilsette olje ved steking av kjøtt eller over salater. Du kan for eksempel bruke oliven-  eller rapsolje.

Kilder: www.hudenmin.no