Tips mot tørre hender

Om vinteren må vi gjøre en ekstra innsats for å opprettholde hendene vakre, myke og velstelte.

Vinteren og influensasesongen behandler ikke hendene pent. Derfor må vi gjøre en ekstra innsats for å opprettholde de vakre, myke og velstelte.

Trinn 1

Hendene trenger masse næring. Det kan være lurt å fjerne død hud fra hendene før du tilsetter fuktighet. Bruk da et mildt peelingprodukt, som for eksempel er beregnet på ansiktet.

Trinn 2

Det aller viktigste du kan gjøre når hendene er tørre er å bruke håndkrem daglig. Ikke bruk alt for varmt vann når du vasker hendene, huden har ikke godt av for store temperaturendringer. Vask hendene i lunkent vann og bruk en mild såpe uten parfyme.

Trinn 3

Kulden stjeler mye av fuktigheten til huden. Derfor bør du alltid beskytte hendene med hansker eller vanter når du er ute i kulden.

Trinn 4

Bruk en fuktighetsmaske beregnet på ansiktet som kur for tørre hender. Pakk hendene inn i bomullshansker så de holder seg varme og masken trekker bedre inn. Dette har en god effekt på hendene og etterlater de myke og deilige.

Trinn 5

Hvis du har store plager kan du få kjøpt ekstra fete salver på apoteket, men får du sprekker og sår på hendene bør du vurdere å gå til lege.

Trinn 6

Kjerringråd: For å få myke og velstelte hender, bør du smøre hendene med olivenolje og sukker. Masser godt, skyll og vask hendene. Avslutt med en god og fuktighetsgivende krem.