Slik bekjemper du uren hud

Uren hud kommer av hormonelle årsaker som fører til høy talgproduksjon.

Hvis du har du uren hud er det veldig viktig å bruke riktige produkter. Unngå alle produkter med mineraloljer i basen og vær nøye med daglig hudpleie. Det å hoppe over en dag med pleie av uren hud gir konsekvenser. Hudpleier Natasha gir oss tips til hvordan man behandler uren hud.

Hvorfor uren hud?

Det er viktig å sette strek over en urettferdig myte; Uren hud har ingenting å gjøre med renslighet. Det kommer av hormonelle årsaker som fører til høy talgproduksjon. Talget stopper igjen porene, hindrer oksygen til huden og fører dermed til "uren" hud. Hormonelle påvirkninger som kan gi uren hud er for eksempel p-piller, menstruasjon, fete kremer, noen typer kosmetikk og medisiner og sterk sol.

Unngå kraftig peeling

Uren hud krever at du behandler huden hver dag for å holde den i sjakk og gir den en sunn hudpleie. Bruk derfor gjerne produkter med fruktsyrer som vil gi huden en lett peeling som vil holde porene åpne. Vær forsiktig med å bruke en kraftig skrubb, dette kan forstyrre talgproduksjonen ytterligere.

Nattkrem

Unngå produkter som hindrer huden i å puste. Uren hud kan også bli tørr og det er viktig å gi den fuktighet slik at huden ikke prøver å kompansere med å produsere mer talg. Bruk en lett fuktighetskrem om dagen og nattprodukter spesielt tilpasset uren hud. Disse vil virke beroligende på huden.

Rens huden godt

Rens alltid huden skånsomt om morgningen! Det er utrolig viktig å skape en balanse i slik at man unngår over- eller underproduksjon av olje i huden.

Riktig kosthold

Et sunt kosthold er viktig for huden, feil kosthold kan fort føre til uren hud. Prøv å unngå usunn mat og hold kosten så fett- og sukkerfri som mulig. Det finnes kosttilskudd på markedet som kan hjelpe til med å bekjempe uren hud. For eksempel kosttilskudd med kalsium og vitamin D3. Dette er bra for huden og renser den innenfra.

Kilde:Hudpleier Natasha Gamble