5 måter å dempe appetitten

Det finnes mange sunne matvarer som kan dempe appetitten naturlig.

En av de vanligste kampene vi står ovenfor i dag er det å gå ned i vekt. Feil valg av mat og for lite aktivitet er de ledende årsakene bak fedme i disse dager. Heldigvis finnes det mange sunne matvarer som kan dempe appetitten naturlig.

Epler

Epler er ikke bare fullpakket med viktige vitaminer og mineraler, men de har også et høyt fiberinnhold som sørger for en lengre metthetsfølelse.  I tillegg gir epler deg energi.

Vann

Hvis du kjenner at sulten kommer prøv å drikk et glass vann i stedet. Vann har null kalorier er kanskje den beste måten å dempe appetitten hvis du ønsker å gå ned i vekt. Når man drikker mye vann kan man lure hjernen til å tro at magen er full.

Supper

Supper demper appetitten på grunn av sitt høye vanninnhold. Buljonger samt vegetabilske supper er de gode alternativer!

Salater

Spis en liten salat før hovedmåltidet for å unngå overspising. Det høye fiberinnholdet ville utsette oppføringen av glukose i blodet, gi næring til kroppen og du vil fort kjenne en metthetsfølelse.

Mørk sjokolade

Sjokoladen må være mørk (minst 70%) for at den godtas som sunn. Små porsjoner av mørk sjokolade er ikke bare godt, men også bra for kroppen. Den bittersøte smaken av ren, mørk sjokolade hjelper å dempe appetitten. Mørk sjokolade inneholder i tillegg masse antioksidanter som beskytter mot kreft og hjerte- og karlidelser.

Kilde: http://www.lifemojo.com/