Gode middagstips

To enkle, sunne og raske middager.

 Hvorfor ikke kose seg litt utenom det vanlige i kveld? Her får du to enkle, sunne og det beste av alt; raske middager.

Ytrefilet med chilikål

Liker du spicy mat? Da er dette noe for deg. I tillegg er den sunn, mager og lett å lage. Bedre blir det ikke. 
Porsjoner 4.

Ingredienser

  • 600 g i skiver ytrefilet av svin
  • 1 ts salt 
  •  ½ ts sitronpepper
  • 2 ss olje
  • 1 stk spisskål eller sommerkål
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 dl eplejuice
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du:
Start med å skjære kålen i ca. 4 x 4 cm terninger. Del deretter chilien i to og fjern frøene. Hakk hvitløk og chili, krydre biffene og stek dem ca. 2 minutter på hver side. Så koker du opp eplejuice, chili og hvitløk i en høy stekepanne i ca. 1 minutt. Ha i kål, salt og pepper og damp under lokk ca. 3 minutter. Bland alt dette lett sammen.

Svinefilet teriyaki

Hva med en smak av Asia? Spennende og intense smaker som setter farge på hverdagen. Saftig og god svinebiff med spagetti er både godt og raskt.
Porsjoner 4.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 250 g fullkornsspagetti
  • 1 pose teriyakisaus
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk grønn chili 
  •  4 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk rød paprika

Slik gjør du:
Start med å krydre ytrefiletskivene og brun margarinen i en stekepanne. Deretter steker du kjøttet brunt sammen med rødløk i båter, hakket chili, stilkselleri og paprika i biter. Etterstek dette på svak varme i 1-2 minutter. Så koker du spagettien etter anvisning på pakken og blander grønnsakene inn i spagettien sammen med teriyakisaus.

Kilde: http://www.matprat.no/