Mat som gjør huden vakker

Huden er vårt største organ og påvirkes av både eksterne og interne faktorer.

Alle kvinner har et ønske om å se vakker ut. Huden er vårt største organ og påvirkes av både eksterne og interne faktorer. Få de beste tipsene om hvordan du holder huden frisk og forebygger en for tidlig aldring.

Huden velger

  • Bær

Blåbær og andre mørke bær inneholder antocyaner som sammen med vitamin C fremmer veksten av kollagen. Jordbær og bjørnebær inneholder ellaginsyre, som beskytter huden mot UV-lys.

  • Grønn te

Inneholder masse antioksidanter og katekiner som beskytter og gjenoppretter hudens naturlige motstandskraft og som motvirker at kollagen bryter ned. Grønn te har også en god effekt mot kreft.

  • Mørk sjokolade

70 prosent mørk sjokolade inneholder mye antioksidanter og kan redusere mengden av frie radikaler. Frie radikaler skader celler og vev i kroppen, samt stjeler energi og kraft fra kroppens celler. Frie radikaler er også årsaken til en for tidlig aldring.

  • Fisk

Fet fisk er rik på omega 3 fett som binder protein. Kroppen klarer ikke å lage proteiner selv, derfor må de tilføres via kosten. Protein bygger opp, vedlikeholder og fornyer alle celler i kroppen.

  • Annet:

Tørkede aprikoser er fullpakket med vitamin A, som fornyer cellene. Solsikkefrø, olivenolje og avocado er fulle av nyttige vitamin E som hindrer tørrhet og hjelper og holde huden fuktig.

4 trinn til vakker hud

Kilde:http://www.halsa.se/