Grønnsaker, ja takk!

Undersøkelser viser at et høyt inntak av grønnsaker virker forebyggende på utviklingen av kreft.

Undersøkelser viser at et høyt inntak av grønnsaker virker forebyggende på utviklingen av kreft. Nasjonalt råd for ernæring anbefaler alle daglig å spise minst 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker. Vær derfor smart og hold deg frisk med grønnsaker. Her er de ulike helsefordelene.

Brokkoli

Full av antioksidanter og har et høyt innhold av proteiner og fiber.

  • Bekjemper tykktarmskreft
  • Beskytter immunsystemet
  • Fjerner giftstoffer i fordøyelsessystemet og leveren
  • Får opp humøret
  • Forbedrer huden

Bønner og linser

Stor og næringsrik råvarefamilie som har en kraftig helseeffekt.

  • Bedrer tarmhelsen
  • Reduserer symptomer i overgangsalderen og PMS
  • Minsker risikoen for brystkreft
  • Senker kolesterolet
  • Lindrer revmatisk leddgikt.

Gulrøtter

Renser og gjenoppretter ubalanse i kroppen. Det sies også at gulrøtter hjelper deg å se bedre ut.

  • Styrker immunforsvaret
  • Lindrer luftveis- og fordøyelsesproblemer
  • Bidrar til å helbrede magesår
  • Gunstig for ammende kvinner
  • Forbedrer huden
  • Fjerner giftstoffer fra leveren
  • Sørger for sunne blodceller, sunt hjerte og god blodsirkulasjon

Paprika

Inneholder et høyt innhold av viktige vitaminer og mineraler. Kraftige antioksidanter og masse energi.

  • Stimulerer immunsystemet
  • Hjelper oss å takle stress
  • Gir energi
  • Senker risikoen for hjertelidelser, slag og kreft.

Kilde: Mirakelmat, en kokebok for helsens skyld.