Velgjørende te!

De ulike plantene fører til en rekke positive helseeffekter.

Det finnes flere måter å gjøre vann mer interessant på uten å tilføye stoffer som for eksempel koffein. Hva med peppermyntete eller kamillete? De ulike plantene fører til en rekke positive helseeffekter.

Peppermyntete

Peppermynte er fordøyelsesfremmende, appetittvekkende, galledrivende og bedøvende. Den er også betennelseshemmende, bakteriehemmende, sopphemmende, avkjølende og smertestillende. I tillegg virker den krampeløsende, beroligende, slimløsende, urindrivende, menstruasjonsregulerende, hostedempende og friskt rensende på hud og slimhinner. Psykisk oppløftende, avslappende og nervestyrkende.

Kamillete

Kamille er betennelseshemmende, beroligende, krampeløsende, avslappende og  blir ofte brukt som et innsovningsmiddel. Platen er nervestyrkende, fordøyelsesfremmende, anti-allergisk, smertestillende, sårhelende, kløestillende og bakteriehemmende. I tilegg er den sopphemmende, urindrivende, svettedrivende og reduserer tarmgass.

Ingefærte

Ingefær virker kvalmedempende, appetittstimulerende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, leverbeskyttende og kolesterolsenkende. Platen bidrar til å styrke musklene i tarmene, den er svettedrivende (noe som fører til avkjøling av huden), mildt urindrivende, slimløsende, luftveisrensende og hostedempende. I tillegg er den febersenkende, avslappende, betennelseshemmende og smertelindrende.

Grønn te

Ifølge kinesologi har grønn te flere helsebringende effekter. Det som skiller grønn te fra svart te er hvordan bladene til grønn te er varmebehandlet i panner eller dampkokt. Den grønne teen inneholder mindre koffein og er full av vitaminer, mineraler og noen kraftige antioksidanter. Disse bekjemper frie radikaler og kan bidra til å senke blodtrykket og dermed redusere risikoen for slag og hjerteproblemer. Det hevdes også at grønn te reduserer risikoen for kreft i lunger, tykktarm og mage, og at den bryter ned fett og dermed bidrar til vekttap.

Kilder: www.rolv.no (ekstern lenke), Mirakelmat, en kokebok for helsens skyld.