Helsefordeler ved grønn te

Grønn te har en rekke helseeffekter som kommer fra det høye innholdet av polyfenoler og andre antioksidanter.

Grønn te har en rekke helseeffekter som kommer fra det høye innholdet av polyfenoler og andre antioksidanter. Hovedsaklig kommer helseeffektene fra EGCG som finnes i grønn te. Naturopat og Ernæringsterapeut MNNL, Margrethe Stoltenberg anbefaler folk å drikke te.

Helseeffekt

I løpet av de siste årene har det blitt utført studier på grønn te og EGCG med interessante resultater. - Studier har i stor grad vært fokusert på polyfenolenes kreftforebyggende mekanismer som å hemme og blokkere aktivitet og produksjon av kreftfremkallende stoffer. Samt øke aktivitet av avgiftende enzymer i mave/tarm-system, lunge og lever, sier Magrethe. - De helsemessige fordelene ved å drikke grønn te kan være mange og fører til en sunn effekt. Utover det nevnte kan komponenter i grønn te blant annet virke gunstig ved metabolsk syndrom, forebygge overvekt, insulinresistens, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og virke gunstig på fett og glukosemetabolismen.

Anbefales

Margrethe anbefaler ofte grønn te som en sunn erstatning til kaffe og sort te som de fleste drikker i dag. - Spesielt med tanke på antioksidantenes beskyttende egenskaper på cellene våre som kan være gunstig ved betennelsestilstander i kroppen, samt effektene på mage/tarmsystemet. Dette er problematikk jeg møter hyppig i min praksis.

Andre positive helseeffekter ved inntak av te

  • Økt forbrenning
  • Forbedret kondisjon
  • Styrker immunforsvaret
  • Har beskyttende effekt mot ulike typer kreft
  • Beskytter mot tette hjerteårer og reduserer risikoen for akutt hjerteinfarkt.
  • Forebygger åreforkalkning.
  • Virker blodfortynnende og forebygger blodpropp og høyt blodtrykk..
  • Reduserer bivirkninger av cellegift.
  • Forebygger nyresykdom og beinskjørhet.
  • Forbedrer mentalt fokus og humøret

Kilde: Naturopat og Ernæringsterapeut MNNL, Margrethe Stoltenberg http://www.amedisin.no/. http://www.iform.no/