Roma høsten 2011

Moschino_accessories_roma_A_L

I Roma bugner butikkene av lekre varer, og italienske kvinnene plukker lynraskt opp nyhetene. 

Mote i Roma

I Roma finner vi alle de store italienske merkene godt representert, i tillegg til de klassiske franske motehusene. Det er tydelig at mote er en integrert del av italienske menn og kvinners hverdag.

Byen har et varmere klima enn Paris, og det synes på klesstilen. Toppene er mindre, hælene er høyere, og stilen er mer avslappet.

Mennene briljerer med matchende detaljer i gjennomført stil, de er modigere i bruk av farger - rosa skjorter kler virkelig olivenfarget hud.

Italia er det landet i verden der det brukes mest jeans, faktisk mer enn i Norge. Jeansshorts kombinert med høye hæler, en singlet, og store smykker var en av de største trendene nå.

Viktigste trender

Silhouetten er smal og feminin. Skjørtene går til knærne. Jakkene er figurnære, og litt lengre enn tidligere. Hælene er høye! Veskene er konstruerte og matcher antrekket. Detaljer vi så var pels, skinn, perler og fjær. Alt som gir en følelse av glamour, men på en neddempet og luksuriøs måte.

Farger

Mer hvitt her enn i Paris, og det er spennende. Det er nettopp den trenden vi tror vi vil se mer av, sommer som vinter!

Sort er den evig-elegante fargen innen mote, og mange designeres favoritt.

Sterke farger synes godt og finnes hovedsaklig i selskapstøy, men også i drakter. Bland flere sterke farger til en sterk palett.

Naturfarger virker elegant og klassisk, og kler både blondiner og brunetter.

Brunt blandet med naturfarger, eller med svart.

Sko

Høye hæler! Ingen tvil om det! Ikke så lett å balansere på brolagte gater i Roma, men det er de lokale jentene godt trent i. Mindre utvalg av ballerinasko her enn i Paris.

Mye sandaler i september, men temperaturen er selvfølgelig høyere i Roma enn en vanlig norsk sommer.