Brasiliansk voksing

Brasiliansk voksing er en populær skjønnhetsbehandling som innebærer voksing av alt kjønnshår.

Brasiliansk voksing er en populær skjønnhetsbehandling som innebærer voksing av alt kjønnshår. De fleste kvinner er vant til å lide for skjønnheten for å oppnå velvære, hvorfor ikke prøve dette? Hudpleier Natasha forteller oss om behandlingen.

Før behandlingen

Brasiliansk voksing passer i utganspunktet for de fleste, men den vanligste målgruppen er 20-50 år. Det er lurt at du vokser deg etter du har hatt menstrasjon, da er du mindre følsom i huden. Møt opp til timen nydusjet med hår som er ca. 1-1,5 cm slik at det er litt å jobbe med. Hvis hårene er for lange blir det klippet i riktig lengde av den som utfører behandlingen.

Under behandlingen

Du velger selv hvor mye som skal fjernes, enten det er en liten stripe, et hjerte eller alt håret. Området som skal vokses desinfiseres og behandlingen tar mellom 30-40 minutter, avhengig av hårvekst. På grunn av spenningen og smerten når voksen rykkes av, vil du mest sannsynlig svette en del. Kle deg derfor i lette og behagelige klær.

Etter behandlingen

Etter behandling skal man ikke dusje i varmt vann eller gå med trange klær det første døgnet, bruk gjerne en beroligende krem eller olje, etter noen dager kan man gjerne peele veldig forsiktig for å unngå inngrodde hår. Litt sårhet og rødhet etterpå er helt normalt og området bør få være i ro de nærmeste timene. Hvis du synes det var fryktelig vondt må du huske at behandlingen andre gang er bare halvparten så smertefull.

Tips!

  • Vent minst tre uker mellom behandlingene, de fleste vokser seg hver fjerde/femte uke.
  • Det anbefales å bruke hårhemmende fuktighetskrem i minst en uke etter voksingen. Det barberte området bør skrubbes med peeling to ganger i uken.
  • Husk at de som utfører behandlingen har sett det meste før. Du trenger derfor ikke å tenke på at noe er flaut.

Kilde: Hudterapeut Helga Sandbu fra Bekkestua Beautycenter Ma Belle AS http://www.mabelle.no. http://www.kk.no/