Cellulitter, kvinnens største fiende

Cellulitter rammer 85 prosent av alle voksne kvinner og anses som en helt ufarlig og naturlig tilstand.

Cellulitter rammer 85 prosent av alle voksne kvinner og anses som en helt ufarlig og naturlig tilstand. Om den gjør huden vakker er en annen sak. Hudterapeut, Helga Sandbu forklarer oss hvordan man kan forebygge denne plagen.

Cellulitter

- Cellulitter er fettsamlinger som ligger i små kamre i underhudsfettet vårt omgitt av tynne bindevevsfibre som fester seg fra overhuden ned i muskelhylsteret rundt lårmuskelen. Fettet presser huden utover, mens bindevevsveggen mellom fettet holder huden igjen. Dette er årsaken til cellulitter, forklarer Helga.

Umulig å fjerne

Det viser seg at for mye stress, for lite aktivitet og p-piller kan øke risikoen for cellulitter, men gener har også en stor betydning. Når cellulittene først har kommet har de dessverre kommet for å bli. Det finnes ingen måte å fjerne cellulitter på, men du kan forebygge og minimalisere de.

Helga sine tips

  • Spis sunt, det vil si mye grønnsaker, fiber, frukt, fisk og proteiner. Hold deg til mat med lite karbohydrater, spis lite og ofte.
  • Hold deg unna røyk, kutt ned på alkoholen og drikk mye vann.
  • Hold vekten jevn. Du bør verken gå for mye ned eller opp i vekt.
  • Påfør selvbruningskrem eller ta sol av og til, det vil gjøre cellulittene mindre synlige.
  • Peel kroppen ofte. Peeling hjelper til å øke blodsirkulasjonen, bruk en skrubbehanske for et glattere og mykere resultat.
  • Mitt aller beste tips er å trene jevnlig. Dersom du holder deg slank og veltrent kan dette i stor grad hjelpe mot og redusere cellulitter. Mer muskler og mindre fett der cellulittene setter seg fører til mindre synlige cellulitter.

Kilder: Hudterapeut, Helga Sandbu fra Bekkestua Beautycenter Ma Belle. www.mabelle.no