Slik skjuler du mørke ringer under øyene!

Mørke ringer under øyene kan være genetisk, i tillegg er en del mennesker sårbare for lite søvn og stress slik at ringene blir mer markert

Huden under og rundt øynene er veldig tynn og det er lite underhudsfett i dette området. Det vil si at fargen fra blodkarene som ligger i huden blir lettere synlige. Makeupartist Liv Kjos gir oss tips for å skjule mørke ringer.

Genetisk, lite søvn og stress

Mørke ringer under øyene kan være genetisk, i tillegg er en del mennesker sårbare for lite søvn og stress slik at ringene blir mer markert. Når blodårene under øyene kommer til syne kan man bli mørkere rundt dette området. Når vi blir eldre så blir vi også mørkere rundt øyepartiet forteller Liv.

Makeupartistens tips

En god concealer er mitt beste tips. Kjøp en som er tynn og fin i konsistensen og som er lett å legge rundt øynene. For å få det beste resultatet bør concealeren være en nyanse lysere enn det huden er. Spør gjerne om hjelp hos en sminkør eller i et parfymeri så de kan hjelpe deg å finne riktig farge og produkt. Fuktighet og tilføring av næring under øyene er veldig viktig. Det får øyene til å se mindre trøtte ut og hjelper også concealeren til å legge seg bedre. Klapp huden inn med krem rundt øynene morgen og kveld. Consealeren påfører du under øynene og inn mot neseroten og husk det mørke området innerst i øyenkroken. Legg på litt highlighter for å lysne opp hele området.

Forebygging av mørke ringer

  • Ved å drikke masse vann hindrer du slagsstoffer å samle seg opp i kroppen.
  • Bruk en god øyekrem hver kveld. Hvis du setter øyekremen din i kjøleskapet, så vil den umiddelbart kjøle ned huden og redusere posene når du tar den på.
  • Påfør en god øyemaske jevnlig, som kjøler ned og tilfører huden fuktighet.
  • Bruk mascara og vippetang! Dette åpner øyene og er det aller enkleste rådet for å se mer opplagt ut.
  • Et kjerringråd er å drikke mye vann og legge avkjølte teposer, agurkskiver eller en rå potet under øyene i 15 minutter. 

Kilder: http://www.tv2.no/  Makeupartist Liv Kjos, http://www.livs-stil.blogspot.com/