Hvordan sminke seg naturlig?

5 trinn mot et vakkert og naturlig resultat.

Alle drømmer vel om et friskt utseende? Stylist og makeupartist Karen Eriksen forteller deg hvordan du går frem med sminkekosten for å få et vakkert og naturlig resultat.

Trinn 1

  • Legg en lett foundation i ansiktet som ikke legger seg i hudens linjer. La huden være litt blank, det gir mer glød og huden ser freshere ut. Vær snill mot huden og bruk en foundation med solfaktor. Husk at 90 % av rynkene kommer av solen.

Trinn 2

  • Velg dagkrem med farge som er en nyanse mørkere enn din egen hudtone. Husk å ta foundation under haken og nedover halve halsen så du slipper det ulekre sminkeskillet.

Trinn 3

  • Når du ønsker et naturlig resultat bør du unngå mørke øyenskygger med skimmer i. Bruk heller øyenskygger med matte naturfarger og velg en brun til brunsvart kajal som man toner godt ut.

Trinn 4

  • Hold brynene naturlige og frodige. Overnappede bryn er lite vakkert så pass på å ikke nappe de for mye. Unngå for mørke bryn, det gir fort et veldig hardt uttrykk. Hvis brynene dine er lyse bør du bruke brun øyenbrynskygge fremfor å tegne de opp. Dette gir et mer naturlig resultat.

Trinn 5

  • Avslutt med å legge en moderat mengde rouge på eplekinnene, gjerne i en lakserød nyanse. Et godt sminketips er å velge en brunsort mascara. Den vil gi mer farge til øyenfargen enn hvis du velger svart mascara. Bruk en hudfarget lipliner og kjøp leppestifter og lipgloss med varme fargetoner i.

Kilde: Karen Eriksen, http://www.stylist.as/