Lær hvordan du sminker deg om vinteren

Gode hudpleieprodukter med ekstra næring og fuktighet er vinterens viktigste kjøp.

Alle kvinner ønsker å føle seg vakre, selv om det ikke er like lett i snøvær og minusgrader. Hvordan sminker man seg på vinteren for å få et mest mulig naturlig resultat? Vi har spurt makeupartist Liv Kjos om tips.

Huden om vinteren

Det er egentlig ikke selve makeupen som er så annerledes på vinteren annet enn at man bruker litt andre fargetoner. Det viktigste er å se forandringene som oppstår i huden i kaldt vinterklima, sier Liv. Huden blir gjerne tørrere og mer sensitiv, noe som igjen kan føre til matt og grålig hud, flass i ansiktet og rødhet. Ettersom huden blir mer tørr og flassete på vinteren så er det ingen god idé bruke foundation og pudder i fast form. Dette vil bare fremheve plagene.

Sminketips

  • Kontrastfarger. Vær flink til å bruke dine kontrastfarger! Kontrastfargene fremhever våre naturlige farger, og gir det lille ekstra, noe som er sårt tiltrengt for en kjedelig vinterhud. Blå øyne kler varme farger, som for eksempel gull, kobber og bruntoner. Grønne øyne passer godt til burgunder, lilla eller dyp sjokoladebrun. Varme brune øyne fremheves av kjølige fiolettfarger, blå og grønntoner.
  • Fuktighet. Gode hudpleieprodukter med ekstra næring og fuktighet er vinterens viktigste kjøp. Dette er grunnlaget for en vellykket makeup! Bruk gjerne kremprodukter. De inneholder mer fukt og er lettere å duse ut. Man får både rouge og øyeskygger i kremform.
  • Øyenbryn. Pass på å ikke tegne de for mørke. Husk at huden er mye lysere på vinterstid, og en for mørk farge her vil bare få helhetsinntrykket til å se hardt ut.
  • Lepper. Farger får oss til å se freshere ut, sørg også for å bruke produkter med ekstra mye fukt til tørrere vinterlepper, avslutter Liv.

Kilde: Makeupartist, Liv Kjos http://livs-stil.blogspot.com