Sminketabber

Det er en kunst å sminke seg naturlig.

De fleste kvinner elsker å sminke seg og vil helst ikke forlate huset før de har tatt en skikkelig omgang med sminkekosten. Stylist og makeupartist Karen Eriksen forteller oss hva man bør unngå.  

For mye sminke

Det er en kunst å sminke seg naturlig. En klassisk sminkefeil er at man legger en for mørk foundation til sin hudfarge og at man kun dekker ansiktet. Du bør også dekke halve halsen så du unngår skille. En annen feil mange gjør når de sminker seg er at de legger en slags “maske” på ansiktet og bruker alt for mange forskjellige sminkeprodukter. Foundation, rouge, concealer og pudder kan fort gi et oversminket resultat. Et tips er å bruke mineralpudder og litt rouge. Det dekker naturlig og gir huden en vakker glød.

Leppestift etter alder

Mange velger feil farge på makeupen sin, især leppestift og lipgloss. Mørke nyanser som knallrødt er en trendy farge akkurat nå og passer godt for modne kvinner. Men pass på, det kan fort se litt hardt, stramt og voldsomt ut og gjør tynne lepper enda smalere. Unge jenter bør heller velge nyanser som beige, rosa og lysebrun.

Feil form på øyenbrynene

Øyenbrynene markerer øynene, trekkene dine og lager en ramme i ansiktet. Unngå ustelte, overnappede eller bryn som blir for markerte. Fargen på øyenbrynene burde passe til hårfargen. Mørkhårede kvinner bør ha mørke bryn. Blondiner burde ha en lysebrun fargetone eller en nyanse mørkere øyenbrynskygge. For tunge nyanser ser påmalt og unaturlig ut.

Legg vekt på noe, ikke alt

For mye av alt ser ikke bra ut. Enten bør man fokusere på dramatiske øyne med røykfylt skygge, eyeliner og falske vipper med en lys lipgloss på leppene. Eller så burde man velge å tiltrekke oppmerksomheten til leppene med en dyprødfarge og et vanlig lag med mascara på vippene.

Kilde: Stylist og makeupartist, Karen eriksen. www.stylist.as  http://www.improveme.se/