Mine beste sminketips

Gi deg selv et stort smil når du legger rouge på eplekinnene.

Usikker på hvordan du kan oppnå et vellykket sminkeresultat? Stylist og makeupartist Karen Eriksen lærer deg triksene og gir deg sine beste sminketips.

Concealer

Concealer kan brukes som base over hele øyeområde. Jeg anbefaler å bruke en concealer innerst i øyenkroken og under øyene. Dette åpner blikket og dekker mørke ringer. Du kan også bruke concealer på urenheter og røde flekker i ansiktet.

Dagkrem

Et godt tips er å bruke dagkrem med farge. Den legger seg ikke i linjene og etterlater huden frisk og fin samtidig som man får en glød. Velg en nyanse mørkere enn hudtonen din og trekk foundation litt ned på halsen, så man unngår en kant langs kjeven.

Øyenskygge

Det er lurt å legge pudder under øyenskyggen så ikke øyenskyggen striper seg så lett. Ha øynene oppe når du legger øyenskygge på tunge øyenlokk. Legg mørk skygge på tunge øyelokk, da ”trylles” de tunge øyelokkene bort. Lys øyenskygge gjør tunge øyelokk mer fremtredne.

Kajal

Bruk en hvit kajal inni på våtkanten hvis du ønsker større øyne eller hvis du er rød på våtkanten. Det er ikke mange som kler svart kajal siden det fort gir et veldig hardt uttrykk. Hvis du er usikker er det beste å kjøpe en brunsort kajal.

Leppene

Bruk en lipliner til å forme leppene. Du trenger kun en hudfarget lipliner til alle leppestiftene dine, dette synes jeg ser mest naturlig ut. Jeg vil anbefale at man unngår mørk leppestift hvis du har tynne lepper, da virker leppene enda smalere. Unngå å kjøpe fete leppstifter og lipglosser, de sklir ut i linjene rundt munnen.

Andre tips

  • Hvis du har dobbelhake bør du legge litt mørk skygge under haken.
  • Legg to lag med mascara og la det tørke godt mellom lagene.
  • Bruk brun øyenbrynsskygge på brynene, det ser mer naturlig ut enn kajal.
  • Gi deg selv et stort smil når du legger rouge på eplekinnene.

Kilde: Karen Eriksen www.stylist.as