Sjekkliste for sunt hår

Håret er en viktig del av en persons identitet og noe av det første man legger merke til.

Håret er en viktig del av en persons identitet og noe av det første man legger merke til. Ved å gjøre noen enkle grep vil håret ditt alltid se sunt og naturlig glansfullt ut.

Vasking

Det er kanskje fristende, men man trenger ikke vaske håret hver dag. Tre dager i uken er mer enn nok. Hvis du vil at det skal lukte godt så finnes det spray og godluktende kremer du kan påføre. Husk å ikke ta balsam i hele håret, det er kun til tuppene.

Hårkur

Det er helt nødvendig for håret å bli tilført rikelig med fuktighet og næring jevnlig. Unn derfor håret en god hårkur minst to ganger i uken og la denne virke i minst 15 min før du skyller den ut. Husk at håret skal være håndkletørt og at du trenger kun et tynt lag.

Børsting

Børsting er bra for håret og stimulerer hodebunnen, men unngå å børste når håret er vått. Da er håret mer ømfintelig og brekker lett. La derfor håret lufttørke før du børster i vei. Unngå børster av syntetiske materialer og invester heller i en børste laget av naturlige fibre som er mer skånsom mot håret.

Stylingprodukter

Bruk produkter som tar vare på håret ditt og tilfører det rikelig med fuktighet og vitaminer. Du kan for eksempel bruke leave-in balsam, spraybalsam og serum. Unngå billigspray som virker mot sin hensikt og tørker ut håret.

Klipp

Stuss tuppene hver sjette uke for å unngå at håret splittes, fliser seg oppover og brekker. Nyklippede tupper styrker håret, ser og føles bedre ut.

Shampoo

Bruk en shampoo som passer til ditt hår. Tørt hår trenger fuktighet og flatt hår trenger volum. Invester i en god sjampoo og balsam, det vil håret ditt takke deg for.