Slik tar du vare på tennene dine

Hver eneste dag blir tennene våre utsatt for massevis av bakterier. Noen bakterier har en viktig funksjon mens andre kan forårsake stor skade.

Et naturlig hvitt smil står høyt på ønskelisten hos de fleste. Hver eneste dag blir tennene våre utsatt for et mangfold av bakterier. Noen bakterier har en viktig funksjon mens andre kan forårsake stor skade. Husk at du skal ha tennene dine resten av livet. Lær deg å ta vare på dem.

Tannbørsten

Pussing av tenner er grunnlaget for en sunn munn. Det er viktig å pusse tennene grundig to ganger om dagen: etter frokost og før sengetid. Hvordan velger du riktig tannbørste? Hver dag blir vi bombandert med reklame som alle hevder å forbedre ytelsen til tannpuss betraktelig. Det viktigste er at tannbørsten har et solid skaft og et lite mykt børstehode. En hard tannbørste kan skade tannkjøttet. Det er også hygenisk å skifte ut tannbørsten med jevne mellomrom.

Pussing er ikke nok

Pussing av tennene gir en følelse av velvære og er en selvfølge, men ikke nok til å holde munnen ren. Bakterier trives mellom tennene, spesielt der tannbørsten ikke kommer til. Tanntråd og tannpirkere er effektive virkemidler. Regelmessig rengjøring mellom tennene forebygger tannråte.

Ikke glem tungen

Bakterier i munnen bidrar til dårlig ånde. Og selv om det er  rent mellom tennene kan bakteriene sette seg fast på tungen. Problemet kan løses enkelt ved å enten pusse tungen med tannbørsten, eller å bruke en effektiv tungeskraper.

Fluor

Bruk alltid tannkrem med fluor. Det er som vitaminer til tennene,  styrker tennene og gjør de motstandsdyktige og klare til kamp mot bakterier og syreangrep. Regelmessig bruk kan gjøre at kariesangrepene vokser saktere eller stopper.

Husk!

Regelmessige besøk hos tannlegen er en viktig betingelse for å ha sunne tenner og en frisk munn.

Kilde: http://www.idealguiden.se/