Tips mot tørre lepper

Flassende, rød og irritert leppe? Her får du noen tips!

Vind og kulde fører til at huden blir tørr og leppene er ingen unntak. En flassende, rød og irritert leppe er lite lekkert. Heldigvis er problemet er lett å fikse, her får du noen tips!

Ikke slikk

Det kan være fristende å vete leppene, men dette har en motsatt effekt og vil på sikt gjør tilstanden verre. Jo mer du slikker, jo mer dehydrert og tørre blir leppene dine.

Smør

Ha alltid en god leppepomade i lommen eller vesken som du smører på hver gang du har spist eller drukket. Smør også leppene godt rett før du går til sengs, da får de mykgjørende ingrediensene tid til å virke hele natten. Neste morgen våkner du opp med myke lepper!

Peel leppene

For at leppomaden skal trekke godt inn må du fjerne de døde hudcellene. Kjøp en mild peeling og peel forsiktig. Hvis du peeler for hardt kan det lett irritere sensitive lepper. Peel derfor etter du har dusjet, da er leppene myke og fuktige. Bruk et håndkle eller en våt tannbørste og skrubb forsiktig i en sirkulær bevegelse. Smør dem godt etterpå.

Hjemmelaget leppomade

Lag din egen fuktighetsgivende krem for leppene. Olivenolje, honning og aloe vera gir næring og sies å være meget effektivt mot tørre lepper. Smør den på så ofte som det trengs, spesielt under tørre, kalde og vindfylte forhold.

Tips!

  • Tørre og røde lepper kan bety at du drikker for lite vann.
  • Gi leppene pustepause i ny og ne så de selv kan jobbe med å få tilbake sin naturlige fuktighet.
  • Det er stor forskjell på leppomader. Legger du noen ekstra kroner i det du smører på, så får du et bedre resultat.