Vintersminke

Skarpt dagslys og store temperaturendringer gjør at det ikke er like lett å sminke seg om vinteren.

Skarpt dagslys og store temperaturendringer gjør at det ikke er like lett å sminke seg om vinteren. Hvordan sminke seg for å oppnå et mest mulig naturlig resultat? Vi har spurt hudpleier Natasha om tips.

Fuktighet

Mitt viktigste tips er å tilføre huden rikelig med vitaminer og fuktighet. Den tørre vinterhuden kollapser fordi hudcellene mangler fuktighet. Derfor må man passe på å tilføre masse fuktighet og gi huden rikelig med næring før man påfører sminke.

Smink deg i dagslys

Husk å tenke på lyset; jo mer lys, jo viktigere er det å bruke moderate mengder makeup. På kvelden og i mørket kan man bruke mer sminke, men i skarpt lys fra den lave solen på vinteren vises alt du egentlig vil skjule. Derfor lønner det seg alltid å sminke seg i dagslys.

Finn din fargetone

Når man skal sminke seg er det viktig at du bruker farger som passer til din hud. Feil farger kan gi deg et blekt eller oversminket utseende, understreker linjer og rynker og gir upassende skygger i ansiktet. Få derfor hjelp av noen som har kunnskap om sminke til å finne din riktige fargetone.

Glød til huden

For de som ønsker å se mest mulig naturlig ut om vinteren anbefaler jeg et tynt lag med mineral foundation og solpudder for å få litt glød til den bleke vinterhuden. Et godt tips er å påføre et tynt "brush" med solpudder over øynene. Dette gir liv til huden selv om man ikke bruker noe særlig øyensminke, men vil virke litt fresh.

Farge på leppene

Litt farge på leppene er også fint, jeg anbefaler å bruke en moderat farget lipgloss som gir liv til leppene og som samtidig tilfører fukt. Det er ikke særlig lekkert med leppestift på tørre lepper, avslutter Natasha.

Kilde:Hudpleier, Natasha Gamble